Creatieve en analytische architecte uit Utrecht

Ik ben Willemijn (voor veel mensen Willy) en ik ben dol op mijn werk als architect. Van jongs af aan ben ik gefascineerd geweest door dingen bouwen en maken. Dat begon met hutten bouwen in mijn bed en in de tuin bij mijn ouders in Enschede. Toen ontdekte ik LEGO! Zo leuk om spannende huizen te bouwen met torentjes, uitkijkjes en soms een glijbaan en dan het liefs op wielen. Villa Kakelbond van Pipi Langkous was, en is, een grote inspiratiebron. Geweldig die veranda’s en ongedwongen huislijkheid en gezelligheid.

Op school ontdekte ik dat ik de vakken met rekenen en tekenen erg leuk vond. Een goede combinatie voor een toekomstig architect. Tijdens de Rome-reis in de zesde klas van de middelbare school liep ik vol bewondering en nieuwsgierigheid door de oude stad. Prachtig die eeuwenoude constructies.

Na een oriëntatie jaar op de Vrije Hogeschool in Driebergen (in een villa!!) ging ik naar de Design Academy in Eindhoven. Daar ontdekte ik mijn liefde voor de combinatie van oud en nieuw. Door de waarde (esthetisch, economisch of emotioneel) van een bestaand gebouw aan te vullen met nieuwe vormen en materialen worden beiden sterker. Mijn behoefte om dingen te maken werd ruimschoots ingevuld op de academie, maar mijn analytische bèta-kant bleef een beetje onderbelicht…… De combinatie van het creatieve en concrete heb ik toen gevonden bij de studie bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. In de werkplaats kon ik experimenteren met vormen en materialen en voor de tentamens wiskunde en mechanica kon ik me storten op vraagstukken en lange berekeningen. Geweldig als het juiste antwoord eruit kwam!

Na mijn afstuderen heb ik bij verschillende architectenbureaus gewerkt en bij adviesbureau ARCADIS. Sinds een aantal jaar heb ik helemaal mijn plek gevonden in Utrecht en ben ik voor mezelf begonnen. Door samenwerkingen aan te gaan met architecten, ontwerpers en aannemers heb ik in korte tijd enorm veel kennis en ervaring opgedaan. Ik richt me vooral op de uitbreiding, verbouwing en renovatie van woonhuizen. Hierbij stel ik veel vragen om de woonwensen goed duidelijk te krijgen. Samen met de opdrachtgever(s) ga ik aan de slag om hun droomhuis te ontwerpen en bouwen, zodat het een echt thuis wordt.